Pääkokoelma

I VIRALLISET KÄÄNNÖKSET
Viralliset käännökset koostuvat Asterix-sarjakuvien virallisesti julkaistuista albumeista. Joukossa on kolme ns. laitonta, mutta yleiseen jakeluun tarkoitettua käännöstä: Liettua, Mongolia ja Thai. Katso tarkemmin www.asterix-obelix.nl. Käännökset sisältävät 87 eri kieltä tai niiden murretta sekä 29 Saksan kielen ns. Mundart-murretta.
116
II EPÄVIRALLISET KÄÄNNÖKSET
Epäviralliset ja ns. kotitekoisesti käännetyt albumit on julkaistu rajattuun ei-kaupalliseen levitykseen joko painettuina tai PDF-versioina.
12
III EPÄVIRALLISET LYHYTSARJAKUVAKÄÄNNÖKSET
Epäviralliset ja ei-kaupalliset lyhytsarjakuvakäännökset ovat albumista nro 32 Asterix ja gallialainen kertomataulu, joka koostuu 14 lyhytsarjakuvasta. Ne on tuottanut ja julkaissut PDF-versioina ΛAIΔIC – TABATION – BITOYC (Tarina – Kieli - Maailma), Novi Sad Serbia / Aleksandar M. Mikich.
94
IV SUOMALAIS-UGRILAISET LYHYTSARJAKUVAKÄÄNNÖKSET
Alakokoelma on Ismo Pornan ja Aleksandar M. Mikichin yhteisprojekti vuonna 2019, joka on YK:n julistama alkuperäiskansojen kielten vuosi. Projektin nimi on Asterix and the Uralilainen kevät (Asterix and the Uralic springtime), koska kaikki käännökset ovat samasta lyhytsarjakuvasta ”Gallian kevät” albumista 32 Asterix ja gallialainen kertomataulu vuodelta 2003. Asterix suomalais-ugrilaisessa kielimaailmassa.pdf on elektroninen kirja (180 sivua/87 MB) PDF-versiona, jossa esitellään kaikki siihen saadut suomalais-ugrilaiset kielet ja niiden sarjakuvakäännökset. Sen ensimmäinen versio ilmestyi YK:n päivänä 24.10.2019, jolloin myös avattiin Helsingin keskuskirjastossa Oodissa Ismo Pornan laaja Asterix-käännösten näyttely. Toinen ja samalla viimeinen päivitetty versio ilmestyy 15.12.2019.
43 (+7)
ISMON KOKONAISKOKOELMASSA ON 264 ERI KIELTÄ TAI MURRETTA
Kokoelmani on ainutlaatuinen, sillä vain Aleksandar M. Mikichillä on lisäkseni kaikki yllä mainitut käännökset. Noin kymmenellä keräilijällä on kaikki viralliset käännökset ja kaikki lyhytsarjakuvakäännökset vain muutamalla. Keräilijöitä on varmaankin satoja eri puolilla maailmaa.
265
Asterix Obelix Idefix Akvavitix Aladobix Trubadurix Ismox

Asterix_collection_of_all_translations_-_Asterixin_kielimaailma.xlsx